Kiropraktiikka Oulu

Etsitkö apua tuki- ja liikuntaelinten kipuihin ja jännityksiin?

Tehokasta ja kokonaisvaltaista lievitystä kehon kipuihin ja jännityksiin yli 5-vuotiaille ja kaikenkuntoisille ihmisille.

Kiropraktiikka

Kiropraktiikassa tutkitaan, hoidetaan ja ennaltaehkäistään tuki- ja liikuntaelimistön häiriötiloja ja niiden vaikutusta koko terveyteen. Kiropraktiikassa tarkastellaan ihmistä kokonaisvaltaisesti, missä jokainen kehon osa vaikuttaa toisiinsa. Sana ”kiropraktiikka” tulee kreikan kielestä, ja se tarkoittaa käsillä tehtyä hoitoa. Tämä ilmaisee hyvin mitä kiropraktiikka on. Kyse on lääkkeettömästä hoitomuodosta, joka tukee kehon omaa kykyä parantua. Tällä hetkellä kiropraktiikka on kolmanneksi suurin terveydenhuollon ala maailmassa.

Suomessa kiropraktikko on Valviran nimikesuojaama ammatti, johon vaaditaan 4-6 vuotta kestävä yliopistollinen koulutus. Esikliiniseltä vaiheeltaan kiropraktikon koulutus vastaa lääketieteen opintoja. Kiropraktiikkaa ei voi opiskella Suomessa, vaan koulutus on haettava ulkomailta.

Kiropraktiikka
Kiropraktiikka hoidot

Hoito

Hoitomuotoina yleisimpiä ovat selkärangan ja raajojen nivelten manipulaatio ja mobilisointi, jolla voidaan vaikuttaa nivelen toimintaan. Huomiota kiinnitetään myös siihen, miten tukirangan mahdolliset ongelmat voivat vaikuttaa hermoston toimintaan. Käytän työssäni myös erilaisia pehmytkudostekniikoita kuten triggerpistekäsittelyä, kinesioteippausta sekä kuivaneulausta sekä annan omatoimisia kuntoutusharjoitteita asiakkailleni. Jokaisen asiakkaan hoito räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan toiveet huomioon ottaen.

Mitä vaivoja kiropraktikko hoitaa

Kiropraktiikalla voi hoitaa useita eri tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöitä. Näen vastaanotollani usein esimerkiksi seuraavia:

  • Alaselkäkipu ja SI-nivelen toimintahäiriöt
  • Iskiaskipu, puutumisoireet ja välilevyoireet
  • Niska-hartiaseudun kiputilat
  • Päänsärky ja migreeni
  • Leukakivut
  • Rintarankaongelmat
  • Fasettilukot ja ns. Noidannuoli
  • Huimaus
  • Raajojen särkytilat mm. Olkapää
  • Raskausajan ja sen jälkeiset kiputilat
  • Urheiluvaivat ja rasitusvammat
Kiropraktiikka
Kiropraktiikka

Kenelle kiropraktiikka sopii

Hoito sopii kaiken kokoisille ja kuntoisille, eikä raskaus ole este hoidolle. Minulla ei ole paljoa kokemusta vauvoista ja aivan pienistä lapsista, joten toivon, että asiakkaani olisivat yli 5-vuotiaita. Yläikärajaa ei ole.

Monet aktiiviurheilijat hyödyntävät kiropraktikon palveluita varmistaakseen hermostonsa optimaalisen toiminnan ja edistääkseen suorituskykyään. Tämä auttaa heitä ylläpitämään ja parantamaan suoritustasoaan sekä hoitamaan ja ennaltaehkäisemään vammoja.

Aikaisemmat rangan tai nivelten leikkaukset tai muut toimenpiteet eivät ole esteenä kiropraktiselle hoidolle. Kiropraktiikka on tehokas käsittely sekä itsenäisesti käytettynä että yhdistettynä muihin hoitomuotoihin. Tarpeen mukaan ohjaan asiakkaan eteenpäin toiselle terveydenhuollon ammattilaiselle.

Kiropraktikolla voi käydä myös ilman mitään vaivoja; tietoisuus omasta kehosta ja sen mahdollisista haasteista auttaa ennaltaehkäisemään vaivoja ja ylläpitämään hyvinvointia.

Jos et ole varma, voisiko kiropraktiikasta olla sinulle hyötyä, kannattaa ottaa yhteyttä, jotta voimme yhdessä arvioida tilannettasi. Jos käy ilmi, että en ole paras vaihtoehto sinulle, autan sinua löytämään sopivan hoitomuodon.

Vastaanotolla

Ensikäynnillä

Haastattelen, tutkin ja diagnosoin asiakkaan, ja hoidan, jos sille ei ole mitään estettä. Lisäksi annan usein kotiin harjoitteita, joilla tuetaan hoitoa.

Tulethan hieman etukäteen tapaamiseen, jotta sinulle jää hyvin aikaa täyttää esitietolomake. Jos sinulla on lääkärin kirjoittamia lausuntoja, röntgen- tai magneettikuvia tms., otathan ne mukaasi vastaanotolle.

Ensikäyntiä varten varataan 50 minuuttia, josta käytän loppuosan potilastietojen kirjaamiseen.

Jatkokäynnillä

Hoidan ja pidän kirjaa edistymisestä.

Jatkokäyntien määrä vaihtelee yksilöstä riippuen. Yleisesti ottaen useat ja pidempään jatkuneet ongelmat tarvitsevat useampia hoitokertoja, jotta saadaan pysyviä tuloksia. Pyrkimyksenä on aluksi hoitaa intensiivisemmällä hoitojaksolla, jonka jälkeen mahdollisesti jatkaa ylläpitävällä hoidolla. Kun potilas tunnistaa, mitkä tekijät pahentavat oireita, hän voi tarvittaessa varata ajan jatkohoitoon ennaltaehkäisevästi.

Jatkokäyntiä varten varataan 30 minuuttia, josta käytän loppuosan potilastietojen kirjaamiseen. Jos hoito sitä vaatii, varaan pidemmän ajan yksilöstä riippuen.